با طاسی خداحافظی کنید
با طاسی خداحافظی کنید
در این مطلب قصد داریم شگردهای خانگی را معرفی کنیم که در آنها با استفاده از مواد طبیعی، موهای سرتان را ترمیم و تقویت میکنید.
آلوئه ورا
گیاه آلوئه ورا منبع بی نظیری از آنزیم رشد مو است. کافی است مقداری روغن این گیاه را بر روی سرتان ماساژ دهید و 30 دقیقه صبر کنید. سپس موهایتان را با آب بشویید.این کار به طرز شگفتآوری استحکام مو را بالا میبرد.
مخلوط شیر و عسل
خاصیت شیر و عسل بر کمتر کسی پوشیده است. یک فنجان شیر و یک قاشق عسل را باهم مخلوط کرده و روی سرتان ماساژ دهید. سپس موهایتان را شسته و از درخشندگی موهایتان لذت ببرید.
روغن کرچک
هیچ مادهای به اندازه روغن کرچک برای تقویت ریشه مو مفید نیست. روغن را روی سرتان به آرامی ماساژ داده سپس آن را شستشو دهید.
شیره نارگیل
این ماده خاصیت ضد باکتری دارد و برای پوست سر بسیار مفید است. فقط قدری از شیره نارگیل را به مدت 10 دقیقه روی سرتان قرار دهید و سپس بشویید.
ماءالشعیر
ماءالشعیر سرشار از ویتامینها و آنتی اکسیدان است که در درخشندگی و تقویت مو تاثیر شگرفی دارند. کافی است پس از استفاده از شامپو، موهایتان را به ماءالشعیر آغشته کرده و آن را با آب بشویید.
خاک رس
بر اساس تحقیقات انجام شده با استفاده از 240 گرم خاک رس، 75 گرم شکوفه گل برنج و یک عدد تخم مرغ میتوان خمیری اعجابانگیز تهیه کرد که اگر آن را قبل از شستشو چند دقیقه روی سرتان قرار دهید، تمام موهای آسیب دیدهتان ترمیم میشود.
سرکه سیب
یک راه حل برای حفظ تعادل پی اچ موهایتان استفاده از سرکه سیب است که مانع شکنندگی موهای سر میشود. پیشنهاد میشود سرکه سیب را رقیق کرده و بعد از شستن موها با شامپو، آن را بر روی سر ماساژ دهید و اجازه دهید روی موهایتان خشک شود.
موز
املاح و مواد معدنی موجود در موز برای موهایتان فوقالعاده مفید است. ابتدا 2 عدد موز رسیده را له کنید و به صورت ماسک روی سرتان قرار دهید. این ماسک طبیعی خاصیت نرم کنندگی و تقویتی دارد.
کرفس
کرفس برای رشد و درخشندگی مو بسیار مفید است. به راحتی میتوان از این گیاه برای تقویت موها استفاده کرد. برگهای کرفس را در مقداری آب خیسانده و محلول را روی موها اسپری کنید.
----------------------------------------------
تب تبخال دارم
یک کارشناس ارشد گیاهان دارویی گفت: تبخال بیماری ویروسی است و هر زمان آلوده به این ویروس باشید طبیعتا تبخال خواهید زد.
کیوان بهرامی در این باره اظهار کرد: تبخال یک بیماری ویروسی است که با تاولهای کوچک و دردناک و معمولا قرمز رنگ بروز میکند. هرچند معمولا تبخال بیشتر بر روی لب و اطراف آن ظاهر میشود، اما جاهای دیگری همچون بینی، چانه و اندام تناسلی هم مستعد تبخال هستند.
این کارشناس ارشد گیاهان دارویی با اشاره به اینکه مدت زمان درمان تبخال معمولا ۷ تا ۱۰ روز است، عنوان کرد: در این فاصله با مصرف موضعی و خوراکی نعنا و نیز مصرف موضعی بادرنجبویه میتوان تبخال را درمان کرد؛ البته استفاده از جعفری و زیتون هم بسیار مفید هست. افراد مبتلا بهتر است زیاد در معرض آفتاب قرار نگیرند و دستان خود را هم به چشمانشان نمالند.
بهرامی افزود: همچنین افراد جهت جلوگیری از تبخال، باید نکات بهداشتی را کاملا رعایت کرده و آرامش روحی و روانی لازم را نیز برای خود مهیا کنند.
وی تاکید کرد: لازم است افراد سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنند که از جمله گیاهان دارویی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن میتوان به اکیناسه (سرخارگل) و کلپوره، جنسینگ و... اشاره کرد.
این کارشناس ارشد گیاهان دارویی در پایان خاطرنشان کرد: هر چقدر عصبیتر و دارای استرس بیشتری باشید یا سیستم ایمنی بدن شما ضعیفتر باشد، بیشتر به تبخال مبتلا خواهید شد.
--------------------------------------------
انواع روغنها را بشناسید
روغن زیتون: روغن زیتون خالص که بر اثر روغنگیری به دست میآید و رنگ، غلظت و طعم تندی دارد، در تفت دادن کاربرد دارد.
روغن عادی زیتون در پخت و پز کاربرد بیشتری دارد و نباید زیاد داغ شود. با این همه، کارشناسان تاکید میکنند بهترین نوع مصرف آن، مصرف در سالاد، سوپ، پنیر و پاستا بوده و بهتر است فقط در حد تفت دادن داغ شود.
روغن امگا 3: مصرف روغن امگا 3 امراض قلبی، سکته و حملات قلبی را از مصرفکنندگان دور میکند. آشپزی با این روغن بسیار ساده است بویژه اگر در رژیم غذایی خود انواع ماهیها را گنجانده باشید.
روغن هسته انگور: این روغن سرشار از اسیدهای چرب امگا 6 است و فقط 10درصد چربی اشباع شده دارد. از این روغن فقط باید برای تفت سریع استفاده شود.
روغن کانولا: روغن کانولا یکی از کمچربترین روغنهای گیاهی است که در پخت و پز از آن استفاده میشود.
روغن کنجد: این روغن حاوی آنتیاکسیدانهای فراوانی است و ثابت شده در کاهش فشار خون نقش مهمی دارد. از انواع تصفیه نشده آن بهتر است در سالاد استفاده شود.
روغن بادام زمینی: این روغن تحمل دمای بسیار بالا را دارد و برای سرخکردن گوشت به کار میرود.
روغن گردو: این روغن را میتوان در حد متوسط داغ کرد. البته در پخت و پز بیشتر کاربرد دارد تا سرخ کردن.